Blat
Crema
Glazura:
Siropul:
Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire,
se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul ,
se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura ,
Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja incalzit la 200 grade aproximativ 30 minute.
In timp ce sta in cuptor blatul ne ocupam de crema,
intr-un bol punem mascarpone cu zaharul si-l amestecam energic; dupa aceea adaugam si cacaua si la sfarsit frisca care in prealabil a fost batuta cu mixerul,
Cand blatul este deja rece se insiropeaza(siropul se face punand la fiert zaharul apa si esenta la sfarsit)
siropul trebuie sa fie rece. dupa aceea se pune crema si deasupra jumatate din frisca lichida se bate cu zaharul si asa alba se pune peste crema iar cealalta jumatate se bate deasemeni dar cu cacao si se orneaza.
Pe deasupra am pus fulgi de migdale si am ras ciocolata.
Pofta buna,