Un tortulet ...de Craciun....care aduna in jurul lui an de an familia cu multa dragoste.....
Blat
Crema:
Pregatim pandispanul:
Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute.
Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin.
Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform, cu o furculita amestecam usor in mijloc, niveland apoi frumos, astfel ca nu se va mai umfla atunci cand va creste .
Il dam la cuptor in jur de 20-25 de minute la 180 grade,( timp in care nu deschidem cuptorul).
Lasam blatul sa se raceasca ori in cuptor, ori la temperatura camerei, pe un gratar ferit de curenti de aer.( acoperit cu o foaie pergament).
Numai cand este perfect racit il taiem in 3.
Siropul:
Caramelizam zaharul, stingem cu apa, fierbem pana se uniformizeaza, adaugam esenta de rom...lasam la racit.
Crema:
Mixam ouale cu zaharul cu faina.
Punem laptele la foc impreuna cu frisca si ciocolata, nessul si cacaoa.
Turnam in fir subtire compozitia de ou si amestecam bine pana se ingroasa. Fierbem in jur de 10 minute. Racim perfect compozitia. Amestecam cu untul facut crema la mixer.
Dam crema la rece sa se intareasca.
Facem tortul:
Fiecare blat il insiropam,lingura cu lingura, adaugam crema, apoi ornam cu frisca si bomboane de ciocolata( inimioare).