Tort Boccacio

de cristina1985 in Torturi, 31 Ian 2015 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 lg zahar pudra
  • 5 lg faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg Inka sau cafea
  • Ornat:
  • 30 g nuca macinata
  • Inka
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boccacio:

Blat :Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de  25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.

Sirop: se pune apa la fiert si se adauga cafeaua/ Inka.Se lasa la racit.Daca e cafea se strecoara.

Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga mascapone si se amesteca.

Se insiropeaza primul blat si se aseaza jumatate de crema . Se pune al doilea blat , se insiropeaza si se intinde restul de crema .Se orneaza cu nuca macinata pe margine si cu o strecuratoare se presara Inka sau cafea macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 15:52

Sandie 1

26.03.2017, 18:24

Oare dintre toti cei care ati apaudat si laudat aceasta reteta nimeni nu a observat ca la modul de preparare lipseste ceva? in retete scrie ca se prepara si coace un singur blat. La sfarsitul retetei. unde se explica asamblarea , se vorbeste de doua blaturi?! Sa se subinteleaga ca blatul preparat si dupa ce se coace trebuie taiat in doua pentru a se forma 2 blaturi?

cristina1985 1

26.03.2017, 19:38

Scuze, este greseala mea.Eu prefer sa fac doua blaturi (ajunge aluatul), decat sa-l tai in doua.Din pacate,reteta este veche si nu mai pot face modificari.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba