Tort "aproape" Marble

de Ina in Torturi, 6 Ian 2011 | 17086 vizualizari

 

Spun "aproape" fiindca are un strat mai putin decat tortul Marble prezentat in revista "Libertatea pentru femei"
Este suficient de inalt si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 20 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  •   Crema :
  • 10 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 600 ml. lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola vanilie
  • 100 g stafide
  • 5 plicuri gelatina
  • 1 litru frisca lichida
  • 100 g alune prajite si macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "aproape" Marble:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul  si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit

Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat, punem la fiert galbenusurile cu zaharul si laptele, mestecand cu grija sa nu se lipeasca crema de peretii vasului.  Cand amestecul da in clocot, adaugam gelatina si amestecam pentru omogenizare.

Impartim compozitia in doua, astfel : jumatate se prepara cu esenta de vanilie si stafide, iar cealalta jumatate cu esenta de rom, cacao si alune prajite si macinate.

Frisca se bate si pe imparte egal, incorporandu-se treptat in cele doua creme.

Cand blatul s-a racit il asezam pe o tava cu pereti detasabili. Turnam peste blat  crema de cacao, apoi pe cea cu vanilie. Lasam la frigider 2-3 ore pana se intaresc cremele. Detasam peretii formei si mutam tortul pe un platou.

Finisam cum ne ajuta… Dumnezeu =))))  Glazura mea nu s-a intarit, a ramas moale ( sa fie ep. 3 rateuri decor? :))))  ) . Dar asta nu a facut decat ca tortul sa fie si mai gustooooossss !!!!!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "aproape" Marble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

feliciacristea46 1

20.06.2014, 00:18

cum faci glazura ?

Ina 1

20.06.2014, 08:25

Nu mai stiu ce glazura am facut atunci, dar gasiti aici o glazura care se preteaza la orice. http://www.bucataras.ro/retete/glazura-rapida-pentru-orice-prajituri-6166.html Sau topiti ciocolata cu putina frisca lichida.

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Mihaela,,