Tort aperitiv cu drob de pui

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2014 | 8560 vizualizari

 

Noi avem în familie nişte mofturoşi, care nu vor miel nici usturoi, nici aia nici ailaltă. Pentru ei (şi pentru alţi pretenţioşi aşişderea :) am pregătit un tort-aperitiv, un drob din organe de pui, copt în formă rotundă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1 kg pipote+inimi de pui
  • 5 legături ceapă verde
  • 5 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură cu vârf busuioc proaspăt
  • 1 linguriţă oregano (proaspăt sau uscat)
  • o mână fire de chives
  • 1 linguriţă piper negru
  • 1 linguriţă sare
  • 6 ouă pentru compoziţie
  • 3 ouă pentru glazură
  • opţional: 3-4 fire de usturoi verde, 2 legături mărar proaspăt (la care am primit veto şi nu le-am pus :) )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu drob de pui:

Am fiert ficăţeii şi pipotele+inimile de pui în 2 vase separate, pentru că timpul de fierbere diferă. După ce s-au fiert, le-am scos din apă şi le-am lăsat să se răcească, apoi le-am tăiat în bucăţi cât mai mici, cu un cuţit.

Ceapa verde am spălat-o şi am curăţat-o, am tocat-o mărunt, am călit-o într-o tigaie cu o ceaşcă de ulei. Am pus într-un vas încăpător măruntaiele, ceapa călită, am adăugat pătrunjelul tocat şi cele 6 ouă bătute. Am adăugat chives, busuioc, oregano (tocate mărunt), sare şi piper şi am amestecat bine. Am uns cu unt şi am tapetat cu hârtie de copt o formă de tort. Am turnat compoziţia, nivelând cu o spatulă. Am introdus la cuptorul bine încins, la foc moderat, şi am lăsat să se coacă. După o oră, am scos tava şi am turnat deasupra 3 ouă bătute. Am mai lăsat circa 30 minute, până când s-a rumenit glazura de ouă. Am tăiat rece, ca pe un tort. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv