Saleuri cu jumari

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 6419 vizualizari

 

Tot din colectia, curatenia de primavara/vara din frigider si congelator!:D

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • margarina topita 3 linguri,
  • apa 350 ml.,
  • sare 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 400 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • seminte de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu jumari:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare şi piper.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., din care se taie bastonase, care se ung cu ou batut si se presara seminte de in.

Se aşează în tăvi, tapetate cu foaie de pergament, şi se coc la foc potrivit, cca. 30 de minute. Sunt dementiale, alaturi de un pahar de bere sau o cana de vin;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:30

bune

mihaelar63 1

31.05.2012, 17:23

saleuri originale nu facatura

Panacris 1

31.05.2012, 19:28

Multumesc Mihaela, si aspectul lor e original

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan