Tort 1 iunie

de ana in Torturi, 2 Iun 2010 | 7349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Crema 1
  • 1 plic gelatina
  • 400 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Crema 2
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 iunie:

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.

Crema 1:Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana incepe sa se inchege .(Aici eu am dato-n bara ,nu am calculat cantitatea corect si am pus numai jumatate de plic si nu mi s-a inchegat crema.Cand am rasturant tortul s-a scurs toata ,dar a fost buna ,i-a ramas aroma ,deci voi puneti 1 plic )

Crema 2 :Infierbantam laptele ,punem ciocolata sa se topeasca in lapte ,lasam sa se raceasca ,apoi adaugam frisca si la sfarsit gelatina inmuiata si dizolvata.La fel ,dam la rece pana incepe sa se inchege .

Eu am facut o rochita de papusa ,dar din cauza cremei 1 nu a capatat un aspect deosebit .

Blatul l-am feliat in 3 discuri ,apoi  le-am taiat din ce in ce mai mici ,si am folosit 2 castoane pentru asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 1 iunie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura