Ceva bun, dar nu pentru cine ţine post. Vinovatul? Multicooker, bineînţeles.Rezultat delicios!
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe.
Cârnatul se taie rondele.
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă rondelele de cârnat şi se lasă să se rumenească uşor. Se pun apoi carnea , usturoiul tocat mărunt şi puţină apă. Se lasă să se înăbuşe împreună, apoi se pune şi pasta de tomate şi se mai adaugă apă.
Când sosul a scăzut se pune un praf de piper şi se ţine totul la cald până se pregăteşte mămăliga, din care se modelează bile pe care le umplem cu câte un cubuleţ de brânză de oaie.
La fiecare porţie se pun carne, bile de mămăligă umplute, câte un ou ochi şi se presară deasupra puţină brânză rasă fin.
Poftă bună!