Tochitura cu mamaliguta

de Irina in Porc, 8 Aug 2014 | 29802 vizualizari

 

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac.
Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra."
Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

 

INGREDIENTE

  • 2oo g pulpa de porc
  • 1 bucata carnacior de curcan
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 bucata bacon
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2-3 cepe mici
  • sare
  • piper 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cani malai
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu mamaliguta:

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. 

Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.

Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se patrunda bine.

Am adaugat busuioc uscat si o foaie de dafin, dupa care am pus carnaciorii si ficateii.

Rosiile le-am oparit pentru a le curata de coaja si le-am taiat cubulete.

Cand s-au patruns ficateii am adaugat rosiille si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat sa scada mancarea, dupa care am oprit-o.

Am servit tochitura impreuna cu mamaliguta. 

Va poftesc si pe voi la masa noastra! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci