Tocăniţă mediteraneeană de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 8 Apr 2014 | 8996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute verde
  • o conservă de roşii tocate mărunt
  • 50 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 1 lingură capere
  • 1/4 linguriţă mentă uscată
  • 2 linguri pătrunjel verde proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă mediteraneeană de năut:

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.   Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele. Călim 2-3 minute. Adăugăm năutul fiert din timp, curățat de pielițe și scurs de apă. Adăugăm roșiile dintr-o conservă și gătim la foc min aprox. 5 minute. Adăugăm măslinele fără sămburi, caperele, menta și pătrunjelul verde. Mai gătim 2-3 minute. Condimentăm cu sare și piper. Servim tocănița pe pat de orez și presărăm deasupra ceapă verde și pătrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se poate folosi chiar și cușcuș în loc de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă mediteraneeană de năut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]