Tocanita din organe de miel

de Panacris in Oaie, 7 Feb 2020 | 5056 vizualizari

 

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success în rândul Zmeișorilor, am ales varianta tocăniță.
 
A ieșit o tocăniță super delicioasă;)

 

INGREDIENTE

  • inimă de miel 1 bucată,
  • plămâni (bojogi) de miel 1 pereche,
  • fudulii de miel 1 pereche,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ceapă verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • ulei de palmier 50 ml,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspat măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • vin alb demisec cca. 250 ml,
  • zacuscă Panacris 1 borcan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din organe de miel:

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare.

După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, asezonându-se cu sare, boia și piper, completând cu vin și apă,  cât să le acopere și se lasă la fiert la foc mic, acoperit, cca. 30 de minute.

La final se adaugă zacusca (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html sau https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete/) și se mai lasă la fiert cca. 10 minute până se armonizează gusturile.

 Se servește fierbinte cu pâine de casă sau acompaniată de o mămăliguță savuroasă și salată de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din organe de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel