Tocanita de purcel cu praz si usturoi

de mihaelar63 in Porc, 17 Feb 2021 | 2754 vizualizari

 

 Mi-a venit dorul de o tocanita cu mamaliguta. Bineinteles ca a fost delicioasa cu muraturi asortate langa ea !!!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne purcel -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei usturoi
  • 1 bucata praz
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasata ardei cu telina -de casa
  • 1 lingura cu varf de faina alba
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • patrunjel vere
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de purcel cu praz si usturoi:

  1. Carnea de purcel se taie cuburi.
  2. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
  3. Sotati prazul si usturoiul in ulei .
  4. Adaugati carnea  de purcel pana cand devine albicioasa .
  5. Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
  6. Imediat se toarna incet  1 l apa si se amesteca .
  7. Condimentati cu cimbru  foaie de dafin si piper. Adugati pasta de ardei .
  8. Fierbeti la foc mic inabusit pana cand carnea este patrunsa .
  9. Supravegheati fierberea si mai adugati apa daca este nevoie .
  10. Daca doriti sa obtineti un sos mai gros , ridicati capacul si mariti intensitatea fierberii pana ajungeti la rezultatul dorit .Gustati si piparati/sarati daca mai este nevoie .
  11. La servire presarati frunzulite de patrunjel proaspat , pentru prospetime .
  12. Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta .

TIPS-URI

1

Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu praz si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]