Tocanita de pui cu sos de zacusca

de simona72 in Pui, 29 Ian 2014 | 7509 vizualizari

 

Am avut un pui de tara, care da un gust super bun mancarurilor,Nici nu se compara cu cel din magazine, dar care stim cu totii ca nu este la fel de fraged. Asa ca eu prefer ciorbele si tocanitele din pasarile de tara. Am vrut o tocanita buna, dar legume prea multe nu aveam in frigider asa ca mi-am adus aminte de un pont bun de la bucatarasa noastra Merisor, care foloseste zacusca la mancaruri. Intradevar, zacusca a dat un gust delicios sosului...Multumesc Merisor!>:D

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un pui
  • 1 borcan de zacusca
  • 1 ceapa
  • 1 conserva de rosii in suc de rosii
  • 1 ceasca de apa
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 2-3 fire de apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • sos iute dupa gust (eu am folosit dulceata de ardei iute)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu sos de zacusca:

Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat rondele. Lasam la calit 2-3 minute, adaugam sucul de rosii, iar rosiile taiate in bucati mai mari si sos iute dupa gust. Mai lasam 2-3 minute sa dea in clocot si adaugam borcanul de zacusca. Amestecam ingredientele, tocam patrunjelul marunt il punem peste celelalte si amestecam. Eu am mai adaugat si o cescuta de apa pt a subtia putin sosul, acesta fiind prea gros. Astfel sosul format, il punem peste carnea de pui, punem capacul peste vas, il introducem in cuptorul incins la 160 grade, si-l lasam aproximativ 2 ore, pana carnea devine frageda.

Serviti tocanita simpla sau cu garnitura preferata si muraturi.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

puneti apa peste sos in functie de cat de mult doriti sa subtiati sosul... pana ajungeti la consistenta dorita

2

daca folositi pui de magazin reduceti durata de fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de taitei de casa