"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu religiozitate...
Nu foamea este motto-ul , ci pofta , cu valente pantagruelic-enciclopediste " ...spune Dan-Silviu Boerescu in cartea sa Mancaruri de altadata ,carte din care am selectionat si eu aceasta delicioasa mancare cu pui.
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniacul si lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.
Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.
Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.
Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.
Pofta mare sa aveti !