Tocanita de pleurotus cu naut

de laura_n in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 5932 vizualizari

 

Bun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (eu am avut niste buchete proaspete de pleurotus)
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 conserva rosii cuburi
  • sare
  • chilli
  • ulei masline
  • 1 lingura paste tomate
  • 1 cana naut fiert
  • cateva fire marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pleurotus cu naut:

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate, cu un praf de sare si unul de chilli. Lasam sa sfaraie si apoi punem ciupercile in tigaie, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca si sa sfaraie, punem rosiile tocate, pasta de bulion diluata cu un pic de apa si inca un praf de sare. Adaugam nautul si mararul si si lasam pe foc cat sa scada un pic si sa se contopeasca toate aromele. Inchidem ochiul, presaram un praf de chilli, si acoperim cu un capac pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Servim fie cu mamaliguta si cu muraturi, fie cu paine prajita, este la fel de buna combinatia

2

folositi ciuperci proaspete

3

lasati ciupercile intai la foc iute ca sa se rumeneasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tarasmariana 1

18.03.2015, 02:44

dantes 1

18.03.2015, 06:40

Buna!

Sim0na 1

18.03.2015, 11:14

Ptr mine o portie mare, dar fara naut.. ca nu stiu ce am cu el.. dar nu pot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]