De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi.
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:
Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea.
Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:
Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie.
Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi.
Pofta buna!
1
pentru un plus de savoare adauga putina branza in mamaliga