Tocanita de miel

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 5859 vizualizari

 

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de miel(coaste),
  • 1 ceapa uscata(de asta toamna),
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei, dar sunt foarte multumita; desigur se poate folosi si ulei obisnuit),
  • 2 lingurite boia,
  • piper,
  • sare,
  • crengute de marar pt decor.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa curatata, spalata, taiata marunt(cea uscata), rondele mici(cea verde), am calit-o usor, am adaugat boiaua, carnea, am prajit usor carnea apoi am adaugat apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc domol cam 1 ora. Am potrivit de sare, piper, am dres-o(ingrosat-o) cu 1 lingura da faina alba amestecata cu putina apa rece. Am turnat dresatura peste tocanita, am lasat sa dea cateva clocote, am adaugat 2 catei de usturoi zdrobiti, am stins focul si am presarat verdeata. Se opreste verdeata si se presara si in farfurie, cine adora gustul patrunjelului. Am decorat cu crengute de marar verde. Se serveste cu mamaliguta calda si salata de verdeturi(salata verde, ceapa, rosii), sau muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

rivka 1

30.08.2010, 08:58

si eu vreaaaaaaaaaauuuuuuuu

mena29 1

30.08.2010, 09:20

Si eu vreau,arata foarte bine

adry88 1

20.05.2011, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]