Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si cateva muraturi alaturi? Sper sa va placa.
Toata savoarea legumelor adunata intr-o mancare satioasa si foarte gustoasa.
Pentru Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cotlet porc, cartofi, morcovi, ardei, ceapa, usturoi, pasta tomate.
Iata cum se prepara Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare
Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.
Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat cubulete.
Adaugam sare, piper, foile de dafin, cimbru si amestecam. Adaugam apa fierbinte si lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
Taiem cartofii in bucati potrivite si ii adaugam in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Daca avem morcovi proaspeti (nu congelati) ii adaugam si pe ei, dupa ce i-am taiat rondele.
Amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Adaugam baby morcovii(eu din acestia am folosit), cateii de usturoi pisati si mai lasam sa fiarba inca vreo 10 minute.
Oprim focul, adaugam patrunjel proaspat tocat si servim.
Incearca si reteta de Tocana bunicii, o mancare buna de te lingi pe degete.
Iti recomandam si varianta savuroasa de Tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar pe care o poti savura cu niste Castraveti covasiti la soare, buni si crocanti.
1
Serviti alaturi de muraturi sau salata.