Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

de Merisor in Pui, 11 Apr 2014 | 7504 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac ciuperci cu maioneza si leurda, dar totusi m-am gandit ca e mai consistenta o tocanita.
A iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 cepe
  • 1/2 legatura leurda
  • 3 ardei copti(de la congelator)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita condimente (Spicy & Hot)
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • apa cat sa acopere ciupercile.
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda:

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu.

Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe o parte si pe alta, pana cand se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa tocata solzisori.

Calim si ceapa pana devine translucida, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, apoi adaugam leurda tocata marunt si ardeiul copt si foile de dafin si lasam totul la foc moale si acoperit ca sa se inabuse bine.

Scurgem ciupercile de apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca putin, atat cat sa le putem toca marunt.

Adaugam ciupercile peste pieptul de pui si le lasam la foc mediu 30 de minute(eu le-am preparat la multicooker).

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam faina cu smantana si le diluam cu putina zeama din tocanita, apoi vom adauga acest amestec in vasul de pe foc, mestecand energic in vas pentru a nu se branzi smantana si a nu se face cocoloase.

Gustam tocanita si o potrivim de sare si condimente, apoi vom stinge focul si vom adauga patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu pui in sos de vin alb