Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

de mihaelar63 in Pui, 2 Mar 2020 | 3192 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar o tocanita cu ciupercile oite primite de la matusa din Salaj. Diferenta a fost facuta net de aroma deosebita dar delicata a ciupercilor de padure. Am citit ca este o aroma de alune si nuci. Am schimbat putin si asezonarea, folosind rozmarin si nucsoara.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de pui fara piele si os
  • 500 gr ciuperci oite maruntite si oparite
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1pahar smantana
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
  • mamaliguta -pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana:

  1. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
  2. Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata .
  3. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
  4. Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
  5. Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba .
  6. Amestecati si turnati deasupra o cana cu apa .
  7. Sarati si puneti ardeiul iute tocat si crenguta de rozmarin .
  8. Fierbeti aproximativ 15 min.pana puiul este patruns.
  9. La sfarsit opriti focul si incorporati smantana.
  10. Asezonati tocanita cu nucsoara , piper si patrunjel verde tocat.
  11. Serviti tocanita de pui cu oite alaturi de mamaliguta .
  12. Noi am poftit si la castraveti murati langa aceasta bunatate .

        Pofta mare!!!!

TIPS-URI

1

Eu am avut ciupercile oite albe de la matusa din Horoatul Crasnei -Salaj . Oitele erau taiate marunt , oparite si congelate .

2

Aici aveti cateva informatii despre oite :https://trufesiciuperci.wordpress.com/2017/11/17/oita-russula-virescens-o-ciuperca-delicata-si-foarte-aromata/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu taitei de orez