Tocana de ciuperci creasta cocosului

de abetina in , 1 Aug 2018 | 11257 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci creasta cocosului
  • 3-4 cepe
  • 1 gogosar verde
  • mix de rosii negre si rosii,peste jumatate de kg
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ciuperci creasta cocosului:

Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert; se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere, mentionez ca se spala mai greu un pic, dar cine iubeste ciupercile, are rabdare si indemanare.
  Se toaca ceapa si se pune la prajit cu putin ulei, se prajeste ceapa pana devine translucida, asa gustul va fi unul excelent. Se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se lasa la foc potrivit pana cand rosiile sunt patrunse bine, apoi se adauga sare, chilli, boia de ardei dulce, cimbru, ciupercile in buchetele mici si se mai fierb vreo 20 minute, cam asa cat sa mai scada surplusul de lichid de la rosiile zemoase, apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ciuperci creasta cocosului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post