Tiramisu reţetă originală
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
Amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
Adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
Mixati albusurile separat, cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
Amestecati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
Amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime, cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
Insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
Taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de Piscoturi insiropate si la final restul de crema
Ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
Lasati tiramisu la frigider cateva ore