Tarta Simeon II

de anca_rm in Prajituri, 21 Ian 2014 | 6281 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe un blog ,, Prajiturici si alte dulciuri,,
Este o tarta usoara , cu un gust dulce acrisor
Sigura o sa va indragostiti de ea .

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 300 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre)
  • 150 gr unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml zeama de lamaie si portocala (1 lamaie+1 portocala )
  • 2 linguri de zahar
  • Bezeaua:
  • 4 albusuri de ou
  • 200gr de zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon II:

 

Blatul:

 Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.

 Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.

 Crema:

 Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.

 Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti

 Bezeaua:

 Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.

 Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .

 Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .

 Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am pus zeama de lamaie si portocala, in reteta originala este doar lamaie

2

daca aveti tava cu pereti detasabili ar fi super sa o faceti acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit