Tarta rustica cu mere

de Criss in Prajituri, 17 Apr 2013 | 7258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 300 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte rece
  • putina coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 6 mere
  • 6 linguri zahar
  • putin unt (cam o lingurita)
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, se adauga untul rece si untura, apoi dupa se se amesteca aceste ingrediente, se adauga oul si laptele rece. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 1 ora.  

Pentru umplutura, se curata merele si te taie in felii nu foarte subtiri. Se presara zaharul peste mere, se pune untul si se calesc merele pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Se adauga scortisoara. Eu n-am pus multa pentru ca baietilor nu le place, insa daca era dupa mine, puneam o lingurita.  Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta, pentru a putea plia marginile asa ca in imagine si a-i da tartei aspectul acela rustic. Se coace tarta 25-30 minute, pana cand crusta devine aurie.

Se serveste pudrata cu zahar si ideal ar fi fost cu un glob de inghetata alaturi. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]