Cheesecake cu ricotta si ciocolata

de angyb in Prajituri, 28 Feb 2012 | 6853 vizualizari

 

Primul meu cheesecake dar sunt multumita de rezultat asa ca o sa-l refac .Sursa de inspiratie Miha si Buddy Valastro.

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 350g biscuiti petit
  • 200g unt
  • 2 lg de zahar
  • 50g cacao

CREMA:

  • 500g ricotta
  • 4lg de zahar
  • 5 oua

GLAZURA:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 lg de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si ciocolata:

Blatul: Macinati biscuiti peste care adaugati untul topit,zaharul ,cacao si amestecati bine.Amestecul obtinut intindeti-l intr-o tava cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt.Puneti la rece blatul pana pregatiti crema.

Crema:Separati galbenusurile de albusuri .Amestecati galbenusurile cu ricotta si zaharul Daca il vreti mai dulce adaugati mai mult zahar.Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste crema de ricotta si amestecati de sus in jos.Adaugati crema la blatul de biscuiti si dati-l la cuptor 45 de minute.

Scoateti-l din cuptor si lasati-l un pic la rece dupa care adaugati glazura de ciocolata (topiti ciocolata impreuna cu laptele pe bagno marie)

Lasati la frigider 3 4 ore.

TIPS-URI

1

Scoateti inelul doar cand este racit cheecake-ul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ingrediente pur romanesti