Va invit sa incercati o reteta delicioasa si foarte sanatoasa cu branza si spanac. Forma acestei tarte cu siguranta ii va incanta si pe copii.
Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute (pui doar albusul, iar cu galbenusul ungi tarta). Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.
Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine.
Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia. Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”.
Verifici sa fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia.
Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.
1
Lipesti foarte bine cele doua foi de aluat si apesi cu ajutorul unei furculite.