o bunatate racoroasa in orice anotimp!
Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza. Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca, apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte, se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte, se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita. Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.
Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.
Pentru umplutura se freaca galbenusurile de oua cu 3 linguri de zahar pana devine spuma,apoi se amesteca cu mascarpone,albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu crema de mascarpone,apoi se bate frisca cu cele 3 linguri de zahar ramase si se amesteca cu crema de mascarpone,se intinde aceasta compozitie peste foaia de tarta racita apoi se prepara o glazura din zmeura si zahar pe aragaz se amesteca usor sa nu se sfarame zmeura pana se topeste zaharul,apoi dupa racire se toarna peste crema de mascarpone si frisca.
Se da la rece.
Pofta buna!