Blatul:
Umplutura cu prune:
Crema de branza:
Pentru umplutura de prune:
Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie.
Se amesteca amidonul cu apa si se adauga peste prune. Se mai da un clocot sa se lege. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Blaul:
Se amesteca faina, zaharul, vanilia si praful de copt. Se adauga oul apoi se adauga in fir subtire untul topit si se amesteca bine. Eu am folosit accesoriul de framantat al mixerului. Va rezulta un aluat sfaramicios.
Crema de branza:
Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga prful de budinca si braza de vaci. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zema de lamaie si se amesteca.
In tava unsa cu unt se pune 3/4 di aluat si se preseaza cu mana sau cu dosul lingurii. Se ridica si putin pe marginea tavii.
Peste aluat se pun prunele racite iar apoi crema de branza. Crema de branza se va intinde usor pe toata suprafata tartei.
Deasupra se presara restul aluatului sfaramicios.
Se coace in cuptorul incins la 200 grade 45-50 de minute.
Se lasa sa s raceasca apoi se scoate din tava.