Tarta cu gutui

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 7412 vizualizari

 

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit tarta, dar mirosul imbietor de gutuie m-a facut sa trec cu vederea peste toate acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura:
  • 650 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 300 g zahar sau dupa gust, in functie de gutui.
  • Pentru decor:
  • o lingurita de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gutui:

Umplutura:

Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca.

Aluat fraged:

Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se infaineaza masa de lucru (dar mai bine se unge cu ulei), bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta, apoi acesta se aseaza in tava unsa cu unt. Se adauga umplutura si se decupeaza inimioare si floricele din aluat, cu ajutorul carora se decoreaza tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

miki_a 1

20.11.2015, 10:09

O tarta extrem de delicioasa, chiar daca e munca (si chin) cu pregatitul gutuilor! Mirosul si gustul sunt inconfundabile!

Moni_alex 1

20.11.2015, 20:24

Buna si aromata!

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]