Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2010 | 5330 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 250g faina
  • 10g drojdie proaspata
  • 2 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou si 1 ou intreg
  • 125g unt
  • O lingurita rasa de sare
  • Piper dupa gust
  • Verdeturi: marar, o fir de cimbru si o frunza mica busuioc

PENTRU UMPLUTURA:

  • Mozzarella,
  • gorgonzola,
  • un dovlecel taiat felii subtiri si rotunde,
  • o mana de ciuperci din conserva,
  • un ou batut cu lapte,
  • parmezan – cand e scoasa din cuptor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci:

In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie.
Se prepara blatul amestecand toate ingredientele.
Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de bucatarie, apoi dovlecelul stors de apa pe care a lasat-o intre timp.
Se coace la 190°C cam 30 de minute.
Cand compozitia pare coapta, se torna peste tarta oul batut cu putin lapte.
Se mai lasa 10 minute la cuptor, pana se intareste oul si are o culoare aurie.
Cand o scoatem din cuptor putem presara putin parmezan ras peste tarta. POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Corinuta 1

07.11.2010, 00:16

fain arata!

divainbucatarie 1

07.11.2010, 11:27

cu placere! este pentru toata lumea!

vanilla 1

09.11.2010, 17:39

cred ca ar arata fff bine si in forme de muffins!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor