Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....
Aluatul:
Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).
Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.
Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.
Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.
Se pune tava la frigider 20 de min.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.
Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.
Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.
Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.
Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.
E superba!