Tarta cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 3192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 2 linguri amidon (sau faina)
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • putin lapte (pentru uns tarta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.

A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.

Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.

Lasam sosul de cirese sa se raceasca.

Cat timp se raceaste, pe masa infainata intindem aluatul si decupam o forma rotunda putin mai mare decat vasul in care vom coace tarta.

Am asezat apoi aluatul intr-un vas rotund tapetat cu hartie de copt.

Cand sosul de cirese s-a racit il punem in tava peste aluat.

Din aluatul ramas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri am decupat inimioare si le-am asezat deasupra.

Am uns tarta cu putin lapte, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]