Daca sunteti in cautarea celor mai simple si rapide fursecuri, aici aveti reteta lor. Pe langa faptul ca sunt cele mai simple si rapide, sunt extrem de fragede si aromate. Din cantitatile de mai jos, veti obtine 30-35 de fursecuri, in functie de cat de mari le veti face. Dar din start va spun sa dublati cantitatile, pentru ca fursecurile vor disparea instant de pe platou.
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o spatula. Punem bolul in frigider pentru 30 minute, sa se intareasca putin compozitia pentru fursecuri, pentru a putea lucra mai usor. Dupa cele 30 de minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul a doua lingurite formam gramajoare de aluat, avand grija sa pastram o distanta considerabila intre ele, pentru ca se vor intinde destul de mult la copt. Coacem fursecurile la 170 C aproximativ 10-12 minute. Dar e bine sa stati cu ochii pe usa cuptorului si sa scoateti tava cand observati ca fursecurile devin maronii pe margini. Ele vor fi moi in mijloc, dar pe masura ce se racesc, se vor intari.
Nota: daca aveti o sursa de oua de tara, fursecurile vor fi mai frumoase si mai aurii, nu asa palide ca ale mele.