Tajine de porc cu fructe uscate

de papabundetot in Porc, 26 Dec 2013 | 4330 vizualizari

 

Am vazut odata la o emisiune TV genul asta de preparat si pentru ca eu nu mananc carne de miel,si foarte rar carne de vita,l-am adaptat la gustul meu. Este un preparat plin de arome si daca va place gustul dulce-sarat va va placea cu siguranta si acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 300 gr pulpa porc
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de stafide,
  • 5 caise uscate,
  • 5 smochine uscate,
  • 5 curmale uscate
  • o lingurita chimen macinat,
  • turmenic,
  • cuisoare macinate,
  • anason macinat,
  • boia
  • sos soia,
  • sos worchester,
  • sos tabasco,

Pentru garnitura:

  • 100 gr galbiori
  • 100 gr hribi
  • taitei chinezesti cu ou
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara,sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de porc cu fructe uscate:

Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor unde am lasat-o sa se gateasca la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 10 min.

Garnitura:Am pus o oala cu apa si sare la foc,am lasat-o sa dea in clocot,am oprit focul si am scufundat apoi taiteii pe care i-am lasat in apa oparita conform indicatiilor de pe ambalaj 4 minute,apoi i-am scurs de apa si i-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie am calit 1 catel de usturoi tocat marunt,apoi am adaugat ciupercile,sosul de soia,nucsoara si am lasat ciupercile la foc pana s-au gatit frumos.La sfarsit am adaugat si taiteii,am amestecat si am servit apoi alaturi de tajine.O mancare foarte buna si aromata pe care o recomand celor care doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de porc cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file