Nu mai ştiu exact pe unde am vazut reţeta asta. Mi-a rămas în minte şi am pus-o şi eu în practică. Se face foarte uşor şi e delicioasă, racoritoare, acrişoara….numai bună servită cu un praf de busuioc şi câteva crutoane crocante.
INGREDIENTE
- 1 conservă mare de roşii intregi sau cuburi
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 sfeclă roşie mică
- busuioc uscat sau proaspăt
- ulei
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de roşii:
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă rece.
Când sunt gata se pun în cana mare a robotului de bucătărie scurse de zeama în care au fiert împreună cu roşiile din conservă cu tot cu suc. Se fac piure. Dacă e nevoie mai adăugăm zeamă de legume până obţinem consistenţa dorită.Se toarnă şi un pic de ulei şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
E bună servită şi rece şi caldă, cu crutoane, puţin busuioc uscat sau proaspăt tocat mărunt şi eventual smântână.
Poftă bună!










































