Supa vegetariana de conopida

de klausenburger_adica Lacrima in Supe, 30 Aug 2012 | 5471 vizualizari

 

Mai in primavara ma intrebam daca si cum ar fi sa devin vegetariana. Ei bine, e un drum lung, uneori dificil, alteori extrem de incitant, o provocare. Dar o provocare placuta.

Totusi, supa in care sa nu fi fiert urma de os, ori carne a fost o problema de depasire a unei limite pentru mine. Daca si voi sunteti ca mine, cu siguranta cel putin la inceput o sa fiti convinsi ca supa fara carne n-are nici urma de gust, ca e "lesinata". La inceput asa mi-a transmis gustul. Nutritionisti, prieteni, m-au invatat sa am rabdare: "Dupa ce te vei detoxifiat complet ai sa descoperi gustul legumelor asa cum nu l-ai cunoscut niciodata inainte ca mancator de carne". Am ras. Dar a fost asa. Si pentru prima oara pot spune ca fac diferenta foarte clara intre buchetele de arome pe care le ofera fiecare leguma. Descopar o lume noua, fascinanta si mult mai diversa decat cea de dinainte :).

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mijlocie
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei (de preferinta rosu)
  • 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
  • putina sare de mare (dupa gust)
  • verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
  • zeama de limeta sau bors (dupa preferinta),
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vegetariana de conopida:

1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa; 

2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru aprox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;

3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vegetariana de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa