Supa vegetariana de conopida

de klausenburger_adica Lacrima in Supe, 30 Aug 2012 | 5319 vizualizari

 

Mai in primavara ma intrebam daca si cum ar fi sa devin vegetariana. Ei bine, e un drum lung, uneori dificil, alteori extrem de incitant, o provocare. Dar o provocare placuta.

Totusi, supa in care sa nu fi fiert urma de os, ori carne a fost o problema de depasire a unei limite pentru mine. Daca si voi sunteti ca mine, cu siguranta cel putin la inceput o sa fiti convinsi ca supa fara carne n-are nici urma de gust, ca e "lesinata". La inceput asa mi-a transmis gustul. Nutritionisti, prieteni, m-au invatat sa am rabdare: "Dupa ce te vei detoxifiat complet ai sa descoperi gustul legumelor asa cum nu l-ai cunoscut niciodata inainte ca mancator de carne". Am ras. Dar a fost asa. Si pentru prima oara pot spune ca fac diferenta foarte clara intre buchetele de arome pe care le ofera fiecare leguma. Descopar o lume noua, fascinanta si mult mai diversa decat cea de dinainte :).

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mijlocie
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei (de preferinta rosu)
  • 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
  • putina sare de mare (dupa gust)
  • verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
  • zeama de limeta sau bors (dupa preferinta),
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vegetariana de conopida:

1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa; 

2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru aprox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;

3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vegetariana de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de la A la Z