Supa de rosii cu galuste

de divainbucatarie in Supe/Ciorbe, 20 Noi 2010 | 7403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 1 Kg de rosii coapte,
  • 4 morcovi medii,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina,
  • 1 dovlecel mic,
  • 1 pastarnac,
  • 1 cartof,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura de ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust.
  • Pentru galuste gris: 4 linguri de gris,
  • 3 oua,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Pentru inceput decojim rosiile, le fierbem si apoi strecuram sucul pentru a nu avea seminte si eventuale coji ramase in supa.Intr-o oala punem la fiert legumele in 2 l de apa. Dupa ce au fiert in clocot 10-15 minute adaugam sucul lasat de rosii si le fierbem impreuna inca 5 minute.Cat timp se fierbe supa pregatim separat galustele. Batem ouale si apoi incorporam grisul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand va da in clocot punem cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia in apa. Lasam sa fiarba cam 10 minute. In acest moment turnam un pahar de apa rece si le lasam apoi sa mai fiarba 5 minute – acesta este secretul mamei mele pentru galuste pufoase. Cand se vor ridica la suprafata sunt fierte. Le punem in supa de rosii fara sa mai fierbem. Este o supa simpla, rapida si mai ales gustoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa imperiala de curcan