O supa de galuste limpede si aromata pentru zilele reci de iarna.Supa de galuste este ideala pentru copiii mici.
pentru supa:
pentru galuste:
Cum preparam supa de galuste :
Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust.
Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste.
Intr-un vas rezistent la foc pun cuburile de unt (sa fie mari cuburile) la topit. Dupa ce s-a topit, il iau de pe foc, il las putin, adaug ouale, un praf de sare si grisul in ploaie amestecand continuu cu o furculita pana ajunge o pasta ca o smantana groasa.
Dau focul mic la supa. Iau o lingurita mica, o inmoi in supa si iau din margine cate o lingurita plina din compozitie, pun in supa asteptand sa se desprinda de lingurita...procedez asa pana se termina compozitia.
ATENTIE: Sa fiu sigura ca este buna ca si consistenta, compozitia pentru galuste, prima care o pun in supa astept putin sa vad daca se ridica intreaga la suprafata. Daca se imprastie inseamna ca mai trebuie gris.
Galustele se vor ridica la suprafata, le intorc cu grija pe partea cealalta, las sa fiarba la foc mic cu capac. Ca sa iasa si mai pufoase, adaug de 2 ori apa rece in supa de galuste, cate o cana de apa de fiecare data, la un interval de cateva minute, dar nu imediat dupa ce le-am pus. Le las la fiert supa de galuste pana ce galustele sunt fierte bine.
Pofta buna!!
1
supa de galuste se serveste cu patrunjel verde proaspat tocat