Supa de dovlecei cu paste

de Ksenya in Supe, 8 Iul 2016 | 5704 vizualizari

 

o alta reteta de supa usoara de vara. Se poate servi si de post.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovlecei curatati de samburi daca e cazul si taiat cubulete
  • 1 morcov taiat semiluna
  • 3-4 rosii curatate de pelite si tocate
  • o ceapa tocata marunt
  • un fir praz (partea alba) taiat rondele
  • 6-8 fire ceapa verde tocata
  • o mana zdravana de paste in forma de (scoici mai mici,stelute..etc) eu am avut in forma de rapane (fara ou in timpul postului)
  • 3 linguri ulei
  • 2 cartofi curatati si taiati cubulete
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva fire chives sau verdeata de care va place
  • sare piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovlecei cu paste:

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Urmeaza dovlecelul si rosiile. Am lasat 10 minute  la foc mic, apoi am adaugat pastele si le-am lasat la fiert  conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am lasat 6 min. Adaugam foia de dafin, 2 minute potrivim de sare si piper, oprim flacara. Acoperim si lasam sa racoreasca. Scoatem foaia de dafin.

Se serveste atat fierbinte cat si rece, cu verdeata care o preferati. Eu am adaugat un pic de chives.

 

TIPS-URI

1

fierbeti supa la foc mic, sa ramana legumele intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu paste" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)