Supa crema "Exotic International"

de Doinavar in Supe, 11 Feb 2013 | 3596 vizualizari

 

Cand spui supa crema, te gandesti la ceva obisnuit, chiar banal. Dar poti sa o faci foarte, foarte interesanta, sa atraga toate privirile. Este sanatoasa si plina de vitamine..

 

INGREDIENTE

  • pieptul sau pulpele superioare de la 1 pui
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel (1 pastarnac)
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 oua (unul fiert tare si unul crud)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g frunze spanac sau loboda verde
  • 100 ml lapte fiert sau pasteurizat
  • 50 ml smantana
  • unt cat o nuca
  • 1 lingurita zahar, sare, piper alb, chili
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 felii de paine (pentru crutoane)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema "Exotic International":

Se pune la fiert carnea de pui in 2 litri de apa rece cu putina sare si concentratul de pui. Se adauga zarzavaturile: morcovul, patrunjelul, ceapa, telina si cartofii. Dupa ce s-au fiert (aprox.20-25 minute) se scot zarzavaturile si carnea. Se taie cartoful si legumele albe in bucati mai mari, se dezoseaza si se taie carnea in bucati. Se adauga din nou in zeama si se mixeaza. Condimentati, adaugati zaharul, laptele si jumatate din smantana.

Impartiti supa in 2, 3, 4 sau 5 parti, nu neaparat egale, depinde de decorul dorit. In cana de blender le mixati pe rand cu morcovul fiert (portocaliu), ardeiul rosu (rosu), frunzele de spanac sau loboda oparite (verde), dar pastrati cateva frunzulite cu codita pentru decor, cu galbenusul de ou crud (galben). O parte o lasati alba si adaugati smantana ramasa, piper alb. Cea rosie o faceti putin mai picanta cu chili, in cea verde adaugati untul.

Turnati supa in farfurii in asa fel incat sa formati un peisaj cu alb si rosu, tinand farfuria putin inclinata, iar ultima se toarna, in partea mai goala a farfuriei, cea verde (insula unde va “creste” palmierul). Cand o turnati pe cea verde le va impinge pe celelalte. Puteti turna supa si in alte combinatii de culori, depinde de musafirii pe care vreti sa-i bucurati cu culorile tarii sau orice alt aranjament exotic (pentru copii sau la masa dumneavoastra).
Oul fiert se taie felii si se scot rondele de galbenus care se aseaza pe una din culori. Puteti folosi si rondele de albus sau felii intregi. Din frunzele oparite ramase aranjati palmierii.

Taiem feliile de paine in baghete sau cubulete, le stropim cu uleiul de masline si se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta. Se scot pe farfurie, se condimenteaza cu putin piper alb. Eventual puteti sa le “pudrati” cu foarte putin patrunjel tocat marunt.

Succes la gatit si la pictat.

TIPS-URI

1

Puteti alege ce culori preparati si cum le combinati in farfurii, una, doua sau mai multe culori si puteti decora cu flori sau fluturi facuti din felii de galbenus, fasii subtiri de ardei rosu, depinde de imaginatia dumneavoastra. Chiar si un vulcan pe o campie verde care erupe cu lava portocalie, galbena si rosie, un apus de soare …

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema "Exotic International"" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)