Supa crema de sparanghel

de anca_rm in Supe, 14 Mar 2019 | 3812 vizualizari

 

In gradina am avut in primavara sparanghel. Am mancat cu oua, infasurat in bacon si facut la gratar, ca si garnitura dar pentru ca a fost destul de mult am pus si in congelator cateva pungi.
Am hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr sparanghel congelat
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml smantana
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 ling nucsoara razuita
  • sare dupa gust
  • Extra:
  • parmezan

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel:

Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece.

Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede.

Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa )  am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare. Punem si putin ardei rosu taiat cubulete.

Peste legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti, adaugam sparanghelul taiat in bucati mari. Tulpina o taiem mai mica, varfurile mai mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte.

Adaugam condimente si lasam sa dea cateva clocote.

Luam de pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema.

Punem din nou pe foc si adaugam smantana. Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.

Servim fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca doriti o supa crema de post in loc de smantana puteti pune cream vegetala de soia, orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tabita _ 1

14.03.2019, 19:12

Buna supa!

Gabriela_Gh 1

14.03.2019, 20:21

Îmi place! Bun!

dantes 1

15.03.2019, 10:25

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]