Supa crema de conopida si ciuperci brune

de Bucataras Diana in Supe, 19 Noi 2016 | 5153 vizualizari

 

O supica de sezon, aromata, satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 450 gr ciuperci brune
  • 1/4 fenicul
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi medii
  • 2 fire praz
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • cimbru
  • cateva felii de kaizer de casa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida si ciuperci brune:

 

 

Fierbem conopida in apa cu sare. Separat fierbem cartofii, feniculul si pastarnacul, taiate cuburi, rondele, etc. Intre timp, tocam usturoiul, prazul si ciupercile si incingem o tigaie cu putin ulei. Calim 2-3 minute prazul si usturoiul, apoi adaugam si ciupercile. Le tinem pana scade apa lasata de ciuperci. Cand sunt fierte legumele, le punem intr-o oala (pastram apa in care au fiert) si le blenduim, adaugam ciupercile calite, asezonam cu sare, piper, nucsoara si cimbru si mai blenduim un pic. Adaugam zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita, apoi punem oala pe foc si mai fierbem cateva minute, amestecand. Inainte de servire, taiem cubulete kaizerul, incingem o tigaie fara ulei si rumenim cubuletele. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie sa ne "chinuim" tocand legumele marunt, deoarece le vom blendui.

2

Pentru varianta de post folositi crutoane de paine cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa italiana de legume