Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate

de Valclaudia in Mancaruri de post, 19 Apr 2017 | 4443 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 borcan zarzavat de ciorbe (telina, patrunjel,morcov,ardei)
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 l apa plata
  • 4 felii paine alba toast
  • 5-6 linguri ulei de porumb
  • sare fina
  • piper negru macinat
  • fulgi de chili
  • frunze prospete de patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate:

Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare.

Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati.

Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote.

Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul vertical, pasam supa pana o aducem la stadiul de supa crema.

Pentru crutoane, taiem feliile de paine toast cubulete, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Stropim crutoanele cu ulei de porumb, presaram dupa gust sare fina si piper negru proaspat rasnit. Dam tava la cuptor pentru 10 minute.

Servim delicioasa supa, impreuna cu aceste crutoane aurii si aromate.

Optional, adaugam frunze de patrunjel proaspat si fulgi de chili.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca