Sufleu de dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2012 | 10902 vizualizari

 

Gata cu "porcariile" .......acuma o dam pe legume.....hihihi......numai ca sufleul asta este "confectionat" asta vara.....hahaha.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  •  2 oua
  •  75 ml lapte
  • 125 g smanatana
  •  150 g cascaval
  • ulei
  • unt pentru tapetat formele
  • marara verde
  • sare piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare. Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul (nu tot, mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului) si apoi amestecam cu dovleceii caliti. Separat, intr-un bol batem bine ouale, le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele. Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie. Adaugam marar verde taiat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare.

Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus. La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor. Tinem pana cand cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

anaiss 1

19.01.2012, 16:07

ce bine arata!!! cred ca am sa o incerc si eu maine ca am niste dovlecei in frigider..mmm..bun, bun

anomisana 1

22.01.2012, 12:00

Mie personal, sufleurile mi se par greu de executat şi cu risc crescut să nu iasă sau să dea înapoi cănd te bucuri mai tare că ţi-au ieşit. Dar ăsta arată aşa bine, că parcă aş încerca şi eu.

babi5 1

22.08.2013, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]