Sufleu de cartofi

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 5151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g smântână
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi:

Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească)

Se curăță de coajă și se pasează cu o furculiță sau cu aparatul de pasat. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă untul, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, smântâna și amestecăm bine până obținem o cremă spumă.

Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm albușurile peste piureul de cartofi și amestecăm ușor cu o lingură. Compoziția se răstoarnă într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Se presară deasupra restul de cașcaval ras și se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C, apoi mărim focul la 200 grade C pentru alte 10 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (7)

mirela0911 1

18.02.2015, 14:16

Buni cartofi!

Panacris 1

18.02.2015, 17:13

Rocsi 1

18.02.2015, 21:32

Super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]