Pentru că a poposit în bucătăria mea minunatul storcător de fructe și legume prin presare la rece - Kuvings, am ales să prepar la el, pentru început trei sucuri naturale din fructe și legume, în trei culori și trei arome diferite.
Sucurile naturale, se știe, sunt pline de vitamine, enzime și nutrienți, care sunt asimilate de către organism de aproximativ 4 ori mai rapid decât dacă am consuma fructele și legumele întregi.
Despre storcătorul de fructe și legume prin presare la rece - Kuvings vă puteți documenta de AICI.
Eu vă spun doar că este mult mai eficient față de alte storcătoare pe care eu le-am avut de-a lungul timpului, este mai ușor de manevrat și mult mai ușor de curățat.
Iar sucurile ies mult mai omogene, nu conțin rămășițe de pulpă, și nu se stratifică, precum în cazul altor storcătoare.
Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim, le putem lăsa întregi, sau putem alege să le îndepărtăm cotoarele. Pentru fiecare suc în parte vom adăuga ingredientele în cuva storcătorului Kuvings. Vom așeza cele două recipiente la orificiile pentru suc și resturi, si vom apăsa butonul de pornire, nu înainte de a conecta storcătorul la sursa de tensiune. Vom obține 3 sucuri naturale în trei culori și trei arome diferite, pline de savoare și sănătate.
Sucul de spanac cu castravete și măr verde, este o adevărată sursă de antioxidanţi, benefică în procesul de detoxifiere. Servit dimineața, este sățios și reduce pofta de mâncare, deci este benefic și în curele de slăbire.
Sucul de morcovi cu măr și țelină, este un excelent depurativ, dar are un rol benefic și în ameliorarea bolilor de piele și prevenirea acestora. Sucul de sfeclă roșie cu țelină este un puternic combatant al oboselii, al anemiei și bolilor de sânge.
Bineînțeles că toate aceste sucuri nu trebuiesc băute în cantități mari, ci ținut cont de sfaturile nutriționiștilor. Noi am început să bem dimineața câte un pahar de suc din diverse combinații de fructe și legume.