Stufat

de Ancutsa in Porc, 19 Iul 2016 | 3076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de ceapa verde,
  • 5 legaturi de usturoi verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita faina,
  • ulei,
  • 1-2 pahare cu apa;
  • Sare, piper (dupa gust);
  • 500 g carne de porc sau vita.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat:

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt. Aceasta se caleste putin, nu se topeste. Se mai pun 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.

Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.

Cand scade apa, pregatim sosul: punem 2 linguri de bulion in mancare. Apoi amestecam intr-o cescuta 1 lingurita (cu varf) de faina cu putina apa si le adaugam in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele. Amestecam bine.

Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul.

Cand este gata, putem adauga cateva fire de patrunjel tocat marunt.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/stufat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de porc cu pilaf aromat