Sprot in sos tomat

de vero_closca in Peste, 29 Mai 2010 | 14171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 conserva de 400g rosii in bulion
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • o lingurita vegeta
  • 50 g masline fara samburi
  • 30 bucati sprot dezosat(sau fileuri de anchoa)
  • piper
  • ghimbir
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider.

Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da intr-un clocot si se fierbe 5 min dupa care se adauga maslinele,sprotul impreuna cu jumatate din sucul in care a stat la marinat.

Se amesteca usor, usor si se mai lasa 10 min la foc foarte mic sa nu se sfarame pestele. Se serveste cu cartofi noi copti in coaja si patrunjel verde. se poate pastra in frigider mai mult timp si consuma ca o conserva!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]