Sprot in sos tomat

de vero_closca in Peste, 29 Mai 2010 | 14117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 conserva de 400g rosii in bulion
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • o lingurita vegeta
  • 50 g masline fara samburi
  • 30 bucati sprot dezosat(sau fileuri de anchoa)
  • piper
  • ghimbir
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider.

Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da intr-un clocot si se fierbe 5 min dupa care se adauga maslinele,sprotul impreuna cu jumatate din sucul in care a stat la marinat.

Se amesteca usor, usor si se mai lasa 10 min la foc foarte mic sa nu se sfarame pestele. Se serveste cu cartofi noi copti in coaja si patrunjel verde. se poate pastra in frigider mai mult timp si consuma ca o conserva!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]