Spezzatino

de lilik in Vita, 14 Aug 2011 | 7491 vizualizari

 

Spezzatino este o tocanita de vitel,cu origini italiane si cu ingrediente simple,dar care dau acestui fel un gust deosebit....se poate pregati cu mazare si suc de rosii,cu mazare si cartofi,ma rog,fiecare dupa plac....eu l-am pregatit cu suc de rosii,cartofi si mazare si bineanteles carne proaspata de vitel...sper sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • 300 gr mazare(proaspata sau congelata)
  • 4-5 cartofi(depinde de marime)
  • 1 pahar suc de rosii(eu folosesc cel de unica folosinta de 200 ml)
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare,piper dupa gust
  •  supa de vita sau de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino:

Preparare Spezzatino

Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.

Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2 degete,dupa care lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 40-45 de minute.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete,nu prea mici si pregatim mazarea.

Trascurs timpul,adaugam cartofii si mazarea,punem sare,piper si daca mai este nevoie inca putina supa,dupa care mai lasam sa fiarba pana mazarea si cartofii sunt fierti,adica 20-25 de minute circa.

Puteti lasa tocanita mai zemoasa,depinde de gustul fiecaruia.

Servim Spezzatino cald cu multa pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel