Sos bechamel

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 9135 vizualizari

 

Se serveste la orice friptura ...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 ceapa taiata in jumatate
  • 1 morcov mic, taiat felii groase
  • 1 frunza de dafin
  • 6 boabe de piper negru
  • citeva tulpini de patunjel
  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bechamel:

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie

2. strecurati amestecul intr-un borcan, pastrind laptele aromat si indepartind ceea ce ramine in sita. Topitul untul intr-o alta tigaie mica, adaugati faina si lasati sa se caleasca aproximativ 1 minut, amestecind. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele aromat, amestecind continuu compozitia

3. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot, amestecind sau batind compozitia pina cind sosul se ingroasa si devine omogen. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, amestecind mereu. Asezonati dupa gust cu sare, piper, putina nucsoara. Serviti fierbinte.

Sfat: pentru a obtine un sos mai gros urmati reteta, dar puneti cite 25 gr de unt si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos bechamel